E-Varen netwerk in Noord Holland

E-Varen is de toekomst. Schoon, stil en zuinig. Hoe breng je E-Varen in jouw gemeente of haven. AanUit.net kan je daarbij helpen. E-Vaarders maken massaal gebruik van de AanUit.net App om de sloep op te laden. In Noord Holland ontstaat er inmiddels een 'dekkend' E-Varen netwerk. Met hulp van aangesloten jachthavens, gemeenten en Initiatiefnemer Abel Pleysier.

Abel: “Het E-Varen netwerk bestaat uit vaarroutes voor elektrische sloepen en waterrecreanten in een groot aantal Noord-Hollandse gemeenten. Bestaande unieke toeristische infrastructuur is gekoppeld aan de oplaadpunten voor elektrische sloepen. Een dagje varen is veel meer dan het varen op zich. Een gemiddelde bootvaarder besteed tot 120 euro per dag. Denk aan een hapje eten, ijsje, speelgoed voor de kinderen, wat souvenirs of nieuwe kleding kopen en een kopje koffie voor vertrek. De aangesloten ligplaatsen voorzien zo in het minimaal in stand houden van of mogelijk groei van de lokale economie. Wanneer je op een vaarroute geen goede voorzieningen hebt als gemeente, dan mis je letterlijk de boot. Hoe meer een aanlegplaats wordt gebruikt, hoe meer je er als gemeente aan verdient. Daarom zijn onze vaarroutes verbonden aan unique selling points. De routes zijn zo opgezet dat een keuze kan worden gemaakt in favoriete omgeving én beleving. Sorteren kan op Recreatiegebied, Locatie, Gemeente, Omgeving of Beleving. Daarnaast ben je ook nog eens geen kosten en tijd meer kwijt aan onderhoud en exploitatie. Tevens hoef je de optimalisering van bestaande vaarwegen niet meer te maken. Scheelt weer ontwikkeling van nieuwe vaarroutes, baggeren en voorzieningen ontwikkelen. De afbeelding geeft de ambitie van het E-varen netwerk van Noord Holland weer.”

Voorzieningen bij jachthavens zoals water, electriciteit en facturatie laat je afrekenen via AanUit.net. Met de AanUit.net app staan de laadpunten op de waterkaart en kan men zien of ze bezet zijn. Dankzij het uniforme afrekensysteem van AanUit.net met meer dan 10.000 gebruikers; een factuur van wat er wordt afgenomen.

Waarom het E-varennetwerk?

  • Elektrisch varen is de toekomst

    E-Varen is de toekomst. Schoon, stil en zuinig.

  • Duurzaam, goedkoop en geen benzineverbruik

  • Geen geluidsoverlast voor omgeving en vaarder, want men vaart fluisterstil elektrisch

  • Faciliteren en bevorderen economisch meest kansrijke segment: de waterrecreatie

  • Uitbreiding en verbetering vaarroutes E-sloepenvaart


Het E-varennetwerk in Noord Holland wordt gerealiseerd door een private publieke samenwerking van gemeenten en provincie en Abel, Seijsener en AanUit.net van Involtum.

Wil jij ook voorzieningen voor E-Varen? Mail naar abelpleysier@outlook.com of bel met AanUit.net van Involtum voor meer informatie: 085 2012781. Wij zorgen voor jouw beheer, onderhoud en facturatie.

Passwort vergessen?

Dein Passwort muss mindestens 8 Zeichen lang sein.

Bitte gib die E-Mail-Adresse ein, mit der du dich registriert hast und wähle ein neues Passwort, das mindestens 8 Zeichen lang ist.